Politika privatnosti je usklađena sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. glasnik RS”, br. 87/2018) kao i sa GDPR-om (Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti) tako da su posetiocima iz EU (Evropske unije) takođe zaštićeni podaci onako kako propisuje zakonodavstvo na teritoriji na kojoj žive.

Politika privatnosti odnosno Politika zaštite podataka o ličnosti je od velike važnosti kako bi korisnici shvatili na koji način se njihovi podaci prikupljaju, koriste i na druge načine obrađuju kada koriste wolf-metall.rs internet stranicu.

Ko smo mi:
Adresa naše web stranice je: https://www.wolf-metall.rs.

Komentari:
Kada posetitelji ostave komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetitelja i niz korisničkog agenta preglednika kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani niz kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se takođe naziva hash) može biti dostavljen usluzi Gravatar da proveri koristite li ga. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji:
Ako prenosite slike na web-stranicu, trebali biste izbegavati prenos slika s uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti sve podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kolačići:
Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete se uključiti u spremanje svog imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. Ovo su radi vaše udobnosti, tako da ne morate ponovno ispunjavati svoje podatke kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš pregledač kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite svoj pregledač.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i izbora prikaza na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija ekrana traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša će prijava trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić bit će spremljen u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne uključuje osobne podatke i jednostavno označava ID objave članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-mjesta:
Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na potpuno isti način kao da je posetitelj posetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

S kim delimo vaše podatke:
Ako zatražite poništavanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u e-poruku za poništavanje.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke:
Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se neograničeno. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), također pohranjujemo osobne podatke koje oni daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu videti, uređivati ​​ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-mesta također mogu videti i uređivati ​​te podatke.

Koja prava imate nad svojim podacima:
Ako imate račun na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gdje šaljemo vaše podatke:
Komentari posetitelja mogu se proveriti putem automatizirane usluge otkrivanja neželjene pošte.